Home   Wie   Over

Over

Allereerst heb ik de drie jaar durende opleiding tot hovenier gevolgd op het Wellantcollege te Houten. Deze heb ik aangevuld met de twee jaar durende opleiding tot ecologisch hovenier ‘Elyseum’ bij Stichting Oase, omdat ik meer wilde weten over de kringloopprocessen en ecologie.

Als hovenier ontwerp ik ook tuinen. Om ontwerp en ecologie op elkaar af te stemmen, heb ik een cursus natuurtuinen ontwerpen gevolgd bij Stichting Werk aan de Linie / Fort bij Vechten. In een natuurtuin valt zo veel meer te beleven dan in een strakke steriel ingerichte tuin. Ik heb me gespecialiseerd in natuurlijke tuinen, bloemenweides, vlinder- en vogelvriendelijke tuinen, stinzenbeplanting, moestuinen en fruitsnoei.

Naast mijn eigen bedrijf werk ik bij een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen met hen verzorg ik de moestuin en het hovenierswerk. Hiermee onderhouden we de tuinen van deze organisatie.

Ik werk samen met andere ecologisch hoveniers, stratenmakers en houtbewerkers. Ook ben ik lid van www.wildeweelde.org: de vakvereniging van hoveniers, ontwerpers, adviseurs en kwekers die werken op een ecologische manier.

 
wordpress темы.